VIJESTI I SAVJETI DOBRIH POZNAVATELJA SVJEŽE

VIJESTI I SAVJETI DOBRIH POZNAVATELJA SVJEŽE

Ljubitelji hrane, dobro slušajte: Ovdje poslužujemo mnoge zanimljivosti u vezi s hranom – od sezonskih recepata preko priloga o novootvorenim poslovnicama do izvrsnih savjeta iz naše kuhinje.

Ledeni čaj od matičnjaka I rab

Savršeno osvježenje- okus proljeća.




Limunada od mente i kadulje

Osmislili smo osvježavajuću limunadu s kaduljom i mentom - pokušajte!

Medena dinja-smoothie

Naš ljetni trio: medena dinja, limun i đumbir u odličnoj kombinaciji.



Salata sa proljetnim začinima

Hrskavo i svježe: naša lagana salata sa ciklom, rotkvicom i proljetnim začinima.

Svježa foccacia

Samo pet sastojaka za najbolje tijesto za foccaciu - odlična ideja kada vam stigne nenadani gost.




Tjestenine sa pesto umakom

Ljeto nam je bilo odlično. Dozovite ljetno raspoloženje u svoj dom uz miris svježeg bosiljka.

Ljubitelji rabarbare

Tko ne voli rabarbaru? Nekoliko jednostavnih I svakodnevnih savjeta za proljetno vrijeme iz naše svježe kuhinje.




Domaći sirup od matičnjaka

Miriše na proljeće: branje svježeg začinskog bilja, uživanje u njihovom mirisu, i priprema svježih jela s njima. Zašto ne bi pripremili domaću limunadu sa matičnjakom?



Prvi restoran Marché

Prvi restoran Marché

Atmosfera tržnice nadahnjuje nas već 35 godina. Prvi restoran Marché otvoren je 1983. u Stuttgartu: „U srijedu, 2. studenog, otvaramo naš prvi restoran. Ime mu je Marché, a nalazi se u ulici Königstrasse. To nije klasičan restoran. To je pravi kulinarski svijet.“

PRIRODNA PEKARNICA

PRIRODNA PEKARNICA

Brašno, kvasac, sol i voda – sve što je potrebno za naše tijesto. Za naš jednostavan recept za kruh trebate sljedeće sastojke s omjerom miješanja:

  • 100% brašna
  • 70% vode
  • 1-2% soli
  • 1-2% kvasca
  • + 20% posebnog sastojka kao što su bilje, ribano sezonsko povrće ili žitarice.

Mhhh, kako to miriše!



Kruh sa rajčicama


• 500 g pšeničnog brašna • 330 ml vode • 10 g soli • 9g svježeg kvasca • 100 g sušene rajčice, izrezane na male komadiće

1. Zamijesite sastojke u elastično tijesto i oblikujte u kruh. 2. Neka se digne na sobnoj temperaturi oko 45-60 minuta. 3. Zagrijte pećnicu na 250 stupnjeva i stavite zdjelu tople vode u pećnicu, koja daje idealnu vlažnost. 4. Pecite kruh 35-40 minuta na 200 stupnjeva i izvadite spremnik s toplom vodom nakon prvih 10 minuta.



Reinhard Laude

Pekarski majstor

Tijekom odmaranja tijesta razvija se specifičan okus, a volumen se udvostručuje – za to je potrebno oko 45 do 60 minuta.

Pogača s medvjeđim lukom

Pogača s medvjeđim lukom

Sastojci za 12 komada:

  • 2,5 dl mlake vode
  • 1 dl kiselog vrhnja (s manjim postotkom masnoće)
  • 1 jaje
  • 1 svežanj svježeg medvjeđeg luka (oko 50 g)
  • 650 g brašna
  • 150 g maslaca
  • 42 g svježeg kvasca
  • 1 žličica soli

Priprema:

Svjež medvjeđi luk narežite na trake i stavite u zdjelu zajedno sa svim drugim sastojcima. Smjesu rukom ili mikserom ravnomjerno mijesite sve dok se tijesto ne počne odvajati od zdjele. Gotovo tijesto oblikujte u kuglu, prekrijte i ostavite oko 30 minuta da odstoji na toplom mjestu sve dok se ne udvostruči.

Nakon toga podijelite tijesto na jednake porcije i izradite kugle. Svaku kuglu nožem urežite dva puta s gornje strane. Umutite jaje i kistom premažite kugle tijesta, potom ih ponovno ostavite da odstoje oko 30 minuta (ako tijesto postane suho, ponovno ga premažite jajem). Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 30 – 40 minuta na temperaturi od 185 Celzijevih stupnjeva.

Popečci od bundeve

Početak jeseni znači i početak vladavine bundeve. A mi obožavamo bundeve, pogotovo ako dolaze izravno s tržnice. I ti? Odličan savjet iz naše svježe kuhinje:



Paleta šparoga


Bijela, zelena ili ljubičasta – kako nastaju boje u prirodi?

  • Bijela šparoga nastaje zbog toga što je stalno prekrivena zemljom.
  • Zelena šparoga ne prekriva se zemljom i dobiva svoju intenzivnu boju zahvaljujući suncu.
  • Šparoga postaje ljubičasta ako samo glave vire iz zemlje.

Paleta šparoga


Bijela, zelena ili ljubičasta – kako nastaju boje u prirodi?

  • Bijela šparoga nastaje zbog toga što je stalno prekrivena zemljom.
  • Zelena šparoga ne prekriva se zemljom i dobiva svoju intenzivnu boju zahvaljujući suncu.
  • Šparoga postaje ljubičasta ako samo glave vire iz zemlje.

#colorfulmarche može se pročitati na našim društvenim mrežama poput Instagrama. Označite svoje kreativne slike s @marchemovenpickdeutschland te ih podijelite s nama i ljubiteljima restorana Marché Mövenpick diljem svijeta!

Green Smoothie à la Marché

Dodatna porcija snage.


Preljev od jagode i bosiljka

Za svježu i sočnu proljetnu salatu.


Preljev za salatu:

Preljev od jogurta i začinskog bilja


Svježa začinska sol

Sastojci:

  • 500 g morske soli
  • 30 g začinskog bilja po želji*
  • 1 limun, naribana korica