VIJESTI I SAVJETI DOBRIH POZNAVATELJA SVJEŽE

VIJESTI I SAVJETI DOBRIH POZNAVATELJA SVJEŽE

Ljubitelji hrane, dobro slušajte: Ovdje poslužujemo mnoge zanimljivosti u vezi s hranom – od sezonskih recepata preko priloga o novootvorenim poslovnicama do izvrsnih savjeta iz naše kuhinje.

Tjestenine sa pesto umakom

Ljeto nam je bilo odlično. Dozovite ljetno raspoloženje u svoj dom uz miris svježeg bosiljka.

Svježa foccacia

Samo pet sastojaka za najbolje tijesto za foccaciu- odlična ideja kada vam stigne nenadani gost.




Medena dinja-smoothie

Naš ljetni trio: medena dinja, limun i đumbir u odličnoj kombinaciji.



Začinjene punjene gljive

Ljeto je vrijeme za grill- mi vam preporučamo punjene gljive a la Marche koje donose ljeto u vaš vrt.



Salata od jagoda I šparoga

Marche proljetna uspješnica Tako osvježavajuća, mirisna I ukusna.




Ledeni čaj od matičnjaka I rab

Savršeno osvježenje- okus proljeća.




Ljubitelji rabarbare

Tko ne voli rabarbaru? Nekoliko jednostavnih I svakodnevnih savjeta za proljetno vrijeme iz naše svježe kuhinje.




Domaći sirup od matičnjaka

Miriše na proljeće: branje svježeg začinskog bilja, uživanje u njihovom mirisu, i priprema svježih jela s njima. Zašto ne bi pripremili domaću limunadu sa matičnjakom?



Limunada od mente i kadulje

Osmislili smo osvježavajuću limunadu s kaduljom i mentom - pokušajte!

Prvi restoran Marché

Prvi restoran Marché

Atmosfera tržnice nadahnjuje nas već 35 godina. Prvi restoran Marché otvoren je 1983. u Stuttgartu: „U srijedu, 2. studenog, otvaramo naš prvi restoran. Ime mu je Marché, a nalazi se u ulici Königstrasse. To nije klasičan restoran. To je pravi kulinarski svijet.“

PRIRODNA PEKATNICA

PRIRODNA PEKATNICA

Ljubav umijesi rukom: brašno, kvasac, sol i vodu - sve što je potrebno za našu tijesta. Ovisno o godišnjem dobu ili recept dajemo svježe bilje, žitarice, orasi ili ribana povrće na njega. S puno zamah naše pekare kao i prije na poslu, a gosti ih mogu gledati preko ramena dok je u otvorenom pekare: poći u miru Čak i kao udarača u prozirnim dospijevaju, transportera dok ne budu pečeni konačno u toplom peći hrskave zlatno smeđe.


Mhhh, kako to miriše!


Za naš jednostavan recept za kruh trebate sljedeće sastojke s omjerom miješanja:

100% brašna

70% tekućine

1-2% soli

1-2% kvasca

+ 20% posebnog sastojka kao što su bilje, ribano sezonsko povrće ili žitarice


kruh od rajčice

  • 500 g pšeničnog brašna
  • 330 ml vode
  • 10 g soli
  • 9g prirodnog kvasca
  • 100 g sušene rajčice, izrezane na male komadiće

1. Mijesite sastojke u elastično tijesto i oblikujte u kruh.

2. Neka se podigne na sobnoj temperaturi oko 45-60 minuta.

Zagrijte pećnicu na 250 stupnjeva 3 i stavite zdjelu tople vode u pećnicu, koja je idealna vlažnost.

4. Pecite kruh za 35-40 minuta na 200 stupnjeva i izvadite spremnik s toplom vodom nakon prvih 10 minuta.




Tijesto izrađeno ručno i s puno ljubavi: Brašno, kvasac, sol i vodu - ništa drugo ne trebamo više za naše tijesto. Ovisno o sezoni i receptu dodajemo svježe začinsko bilje, sjemenke, orašaste plodove ili ribano povrće. Naši se pekari s mnogo elana rano prihvaćaju posla, dok im gosti pritom u otvorenoj pekarnici mogu gledati preko ramena. Istovremeno mogu pratiti kako se tijesto u miru diže u prozirnim komorama za fermentaciju, da bi se naposljetku peklo u toploj peći sve dok ne poprimi hrskavu zlatnožutu koricu. Mmm, kako to miriše!


Za naš jednostavan recept za kruh potrebni su sljedeći sastojci u sljedećem omjeru:

100 % brašna

70 % tekućine

1-2 % soli

1-2 % kvasca

+20 % posebnog dodatka kao što je začinsko bilje, ribano sezonsko povrće ili sjemenke



Kruh od rajčica

  • 500 g pšeničnog brašna
  • 330 g vode
  • 10 g soli
  • 9 g prirodnog kvasca
  • 100 g sušenih rajčica, sitno narezanih

1. Od sastojaka umijesite elastično tijesto i oblikujte kruh.

2. Ostavite da se diže na sobnoj temperaturi oko 45 do 60 minuta.

3. Zagrijte pećnicu na 250 stupnjeva. U pećnicu stavite posudu s vrućom vodom koja održava idealnu vlažnost zraka.

4. Pecite kruh 35 do 40 minuta na temperaturi od 200 stupnjeva. Posudu s vrućom vodom izvadite nakon prvih deset minuta.

Reinhard Laude

Pekarski majstor

Tijekom odmaranja tijesta razvija se specifičan okus, a volumen se udvostručuje – za to je potrebno oko 45 do 60 minuta.

Pogača s medvjeđim lukom

Pogača s medvjeđim lukom

Sastojci za 12 komada:

  • 2,5 dl mlake vode
  • 1 dl kiselog vrhnja (s manjim postotkom masnoće)
  • 1 jaje
  • 1 svežanj svježeg medvjeđeg luka (oko 50 g)
  • 650 g brašna
  • 150 g maslaca
  • 42 g svježeg kvasca
  • 1 žličica soli

Priprema:

Svjež medvjeđi luk narežite na trake i stavite u zdjelu zajedno sa svim drugim sastojcima. Smjesu rukom ili mikserom ravnomjerno mijesite sve dok se tijesto ne počne odvajati od zdjele. Gotovo tijesto oblikujte u kuglu, prekrijte i ostavite oko 30 minuta da odstoji na toplom mjestu sve dok se ne udvostruči.

Nakon toga podijelite tijesto na jednake porcije i izradite kugle. Svaku kuglu nožem urežite dva puta s gornje strane. Umutite jaje i kistom premažite kugle tijesta, potom ih ponovno ostavite da odstoje oko 30 minuta (ako tijesto postane suho, ponovno ga premažite jajem). Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 30 – 40 minuta na temperaturi od 185 Celzijevih stupnjeva.

Popečci od bundeve

Početak jeseni znači i početak vladavine bundeve. A mi obožavamo bundeve, pogotovo ako dolaze izravno s tržnice. I ti? Odličan savjet iz naše svježe kuhinje:



Pravi okus ljeta

Voliš li i ti aromatičan miris svježih brusketa? Svježe prepečen kruh s mariniranim feferonima i ružmarinom – hrskava ljetna preporuka iz naše kuhinje:



Kako se čuva dinja?

Ako se već osjeća voćno-slatki miris, najbolje je da, konzumirate svježu. Međutim, ovo ljetno voće može se čuvati u hladnom podrumu 1 do 2 tjedna. U hladnjaku se mogu čuvati i dulje, ali gube aromu, boju i vitamine. Pa što onda čekati? Svježa je još uvijek najukusnija!

Hladna juha od krastavca

Sastojci za 2 – 3 porcije

  • 1 slatka dinja
  • ½ krastavca
  • svježa metvica
  • 1 limun
  • kockice leda
  • sol
  • papar

Paleta šparoga


Bijela, zelena ili ljubičasta – kako nastaju boje u prirodi?

  • Bijela šparoga nastaje zbog toga što je stalno prekrivena zemljom.
  • Zelena šparoga ne prekriva se zemljom i dobiva svoju intenzivnu boju zahvaljujući suncu.
  • Šparoga postaje ljubičasta ako samo glave vire iz zemlje.

Paleta šparoga


Bijela, zelena ili ljubičasta – kako nastaju boje u prirodi?

  • Bijela šparoga nastaje zbog toga što je stalno prekrivena zemljom.
  • Zelena šparoga ne prekriva se zemljom i dobiva svoju intenzivnu boju zahvaljujući suncu.
  • Šparoga postaje ljubičasta ako samo glave vire iz zemlje.

#colorfulmarche može se pročitati na našim društvenim mrežama poput Instagrama. Označite svoje kreativne slike s @marchemovenpick te ih podijelite s nama i ljubiteljima restorana Marché Mövenpick diljem svijeta!

Green Smoothie à la Marché

Dodatna porcija snage.


Preljev od jagode i bosiljka

Za svježu i sočnu proljetnu salatu.


Preljev za salatu:

Preljev od jogurta i začinskog bilja


Svježa začinska sol

Sastojci:

  • 500 g morske soli
  • 30 g začinskog bilja po želji*
  • 1 limun, naribana korica